Fredrik Tell

Mina erfarenheter
Jag körde mc på bana första gången 2011. Banan var Anderstorp och jag åkte dit med inställningen att jag nog var en av de snabbare förarna, då jag lagt mängder med mil på gatan. Efter första dagen var jag helt knäckt och med ett självförtroende två meter under marken tvingades jag erkänna att jag faktiskt inte kunde köra motorcykel.

Trots detta var jag helt fast, jag fortsatte att köra bandagar med alt tätare frekvens. 2012 köpte jag en Öhlins kittad R1a som jag byggde om till racehoj, tog RR-licens och 2014 körde jag några Rookie 1000 race där jag insåg att det var ännu häftigare med bankörning i tävlingsform. 2015 blev jag total 2:a i Rookie och fick elit-licens, tävlar sedan 2016 i SM klassen Superbike.

Mina mål som instruktör
Målet är helt enkelt att när vi summerar dagen skall du tycka att detta var din bästa och mest givande dag på banan hittills i karriären.

Jag hjälper dig som är snabb att bli snabbare & komma till nästa steg i din utveckling som förare.  

Jag tycker att RR är det roligaste som finns & delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Vad jag kör
Hojen jag tävlar med är en R1M -16. Så ofta jag kan kör jag enduro eller crossbana på min Yz 450f & någon gång ibland blir det en tur på gatan med farsans MT09. Verkar vara Yamaha som gäller!
Top