Jerry von Hausswolff

Mina erfarenheter
Jag är egentligen en gammal biltrimmare (roddade bandagar med Imprezaklubben back in the day) som gick över till enduro när jag ledsnade på att reparera trasiga växellådor (och cheesburgarna började synas på midjemåttet).

2008 tog jag bågekort för att kunna ge mig på Novemberkåsan, nu blev det inte riktigt så trots en rätt seriös satsning med en ny geggmoped och allt – jag gjorde mig en smula illa i skogen och sålde av prylarna.

Istället flyttades fokus mot att förkovra mig i bankörning med motorcykel, och jag blev tidig inlurad i SMC och skolverksamheten, där jag jobbat som GI (grundinstruktör) och AI (avancerad instruktör) sedan 2011, och är numer ansvarig för utbildningsverksamheten i SMC Södermanland. Har du kört ”knix” på Gröndal (det i Eskilstuna) har du säkert stött på mig där jag oftast försöker hålla någorlunda ordning i snabb grupp, eller som kursledare.

Personligen älskar jag att verkligen zona in och bli ett med hojen – då gärna på den där gamla Nordslingan i Eifelbergen (jag skall under 8 minuter BTG, har 8:20 som bäst hittills, men det är bara 57 varv lagda än så länge..)

Mina mål som instruktör
Jag brinner för att utveckla andras trygghet på motorcyklarna, och väcka en medvetenhet om våra upplevda begränsningar, så vi kan göra något åt det – jag är av åsikten att fart är en produkt av att man slappnar av, har roligt och känner sig trygg.
Vad jag kör
Ducati Panigale 899, och cyklar mer än gärna med mina kolfiberhojar på gata och i skogen.
Top