Matts Hune

Mina erfarenheter
Har kört motorcykel i över 30 år och alltid varit svag för stora hojar.

2001 tog jag min första bankurs med SMC på en flong ny CBR1100XX och sedan dess har det blivit en vansinnig massa banåkning och en massa hojar mer skapta för bana.

Några år senare blev jag tillfrågad om jag var intresserad av att bli instruktörsaspirant i SMC och blev så småning om grund- och avancerad instruktör i SMC och ”jobbade” sedan flitigt under några år som instruktör.

2013 tog jag min licens och 2014 ägnade jag mig nästan helt till att utveckla min egen körning.Jag har inte deltagit i några officiella tävlingar men vann den inofficiella Kemora 1000cc-tävlingen 2014.

2018 kommer jag att ingå i ett, ännu inte registrerat, SEC-team och sitter i den trevliga situationen att hitta min nästa banhoj.

Jag har varit bosatt i Frankrike sedan 2015 så jag har varit borta från banåkning ett tag så jag längtar sjukt mycket tillbaka

Mina mål som instruktör
Det som drivit mig som instruktör alla åren är den vansinniga glädjen att köra hoj, lära ut att köra hoj och, kanske framför allt, de många stunderna där man sett deltagarna få ögonblick av uppenbarelse när pusselbitarna faller på plats.

En av mina bästa upplevelser var en herre, som var en bra bit över 70, som efter en dag på Gelleråsen kom fram till mig och faktiskt hade tårar i ögonen samtidigt som han skrattade och sa,

-”Fan ta dig, på en dag har du visat mig vad jag gjort fel i över 50 år”. Han tillbringade ytterligare 3 dagar med andra instruktörer och sammanfattade helgen som den bästa i hans liv!

Mitt mål som instruktör är att försöka skapa dessa upplevelser så ofta jag kan.

Vad jag kör

Banhoj: Yamaha R1 -08

Gathoj 1: Honda NC700S, en motorcykel med halva motorn från bilen Honda Jazz vilket ger ett maxvarv på 6250 rpm, lite hästar men med bra vrid som gör att man får växla som om man körde en diesel men den är hysteriskt rolig att köra på de franska alpvägarna där jag på mindre än 2 år kört 2800 mil!

Gathoj 2: Vespa 150 Touring av 1957 års modell. 4,8 rafflande hästar och 3 växlar på handtaget som är ohyggligt kul att ta kafferepor med. 

Top