Mikael Bergqvist

Bakgrund
Min hojkarriär började ordentligt sommaren 2012 då man var gammal nog att ta tungt hojkort. Min första motorcykel var en Honda 929 fireblade som i mitt tycke var en bra förstahoj.
Första åren körde jag i princip bara på gata. Hann med en resa till Norge sommaren 2013, helt fantastiskt land att köra hoj i.
Mellan gatåkningarna så blev det några knix kurser som man då tyckte var skitkul. Dock tog banåkningen fart på riktigt när jag sommaren 2013 körde på Gelleråsen för första gången och fastande helt. Tanken efter föll direkt på ett hojbyte och under vintern 2014 köpte jag min Kawasaki zx10r -08 som var färdigpreppad för bana. Blev en del blandat med både bandagar och gatåkning under 2014-2015 tills jag 2016 tog min tävlingslicens och började köra rookie 1000. Tyvärr hade jag en del motgångar och säsongen slutade på bikeweek då jag kraschade illa. Ekonomin räckte inte till då jag var tvungen att vara lite vuxen för en stund och prioritera lägenhet istället.
Dock kunde jag inte hålla mig ifrån racingen och det underbara depålivet så jag började hjälpa Joakim Linhardt (arbetskollega och vän) i hans satsning i superbike. Detta fortsatte under 2017 och vi är på god väg att få ihop ett ordentligt team!
Till 2018 så är det dags att hoppa upp i sadeln igen och detta på en ny hoj igen. Köpte mig en fullpreppad 2015 Yamaha R1 under sensommaren 2017. Har ännu inte provkört så det ska bli riktigt spännande!
Mina mål som instruktör
Mitt mål som instruktör är att på bästa sätt dela med mig av det jag har lärt under mina år som hojförare.
Då jag själv både kör hoj och är mekaniker så utvecklas och lär jag mig hela tiden nya saker. Allt från hur man blir snabbare runt banan till hur saker och ting förändras när man börjar
ändra inställningar på sin motorcykel.
Ska bli kul att få jobba med dig som deltagare och dela med mig av mina erfarenheter för att på så vis få din körning att utvecklas till det bättre!
Top